23948sdkhjf

Komponenthjälp till veteraner

Dropboxar och transmissioner i tio år gamla eller äldre Volvomaskiner kan ersättas med återanvända komponenter, ett billigare alternativ än företagets fabriksrenoverade komponenter.
”Classic Rebuild” är ytterligare ett reparationsalternativ till äldre maskiner från Volvo. Företaget har länge erbjudit fabriksrenoverade komponenter, en lösning som kan vara för dyr för äldre maskiner. Det nya konceptet med återanvända detaljer är därför tänkt att möta ett behov av billigare reservdelar. Enligt återförsäljaren Swecon är kvaliteten på Classic-komponenterna i varje fall så pass hög att de ska överleva den maskin de monteras i.

Classic-komponenterna kommer bara att finnas till försäljning i mån av tillgång, i praktiken då det finns stommar tillgängliga.
Alla komponenter i den befintliga transmissionen eller dropboxen kommer att undersökas och värderas. Slitdelar ersätts med nya originaldelar. Komponenter och delar som skulle ha bytts ut inom programmet för fabriksrenovering mäts och återanvänds om bedömningen är att de håller tillräckligt hög kvalitet. Just återanvändningen av detaljer gör att priset kan hållas nere.

Enligt Swecon är ytterligare en fördel för kunden att Classic-konceptet ger kortare stillestånd än andra reparationslösningar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109