23948sdkhjf

Atlas Copco breddar underjordsverksamheten

Atlas Copco breddar sitt utbud med bland annat elektriska gruvtruckar och ventilationssystem genom förvärvet av Gia Industris verksamhet inom underjordsmaskiner.
– Gia passar strategiskt bra ihop med Atlas Copco. Vi kommer in på nya marknadsområden och våra kunder får tillgång till en ännu bredare produktportfölj, säger Bob Fassl, chef för Atlas Copcos affärsområde Gruv- och bergbrytningsteknik.

Inte minst gläds han åt att produktprogrammet utökas med gruvtrucken Kiruna Electric med sin miljöprofil. Samtidigt förutser han goda möjligheter att förbättra försäljningen av Gias produkter i och med att de i fortsättningen kan marknadsföras och säljas via Atlas Copcos globala säljnätverk som alternativ till de distributörer som svarar för huvuddelen av försäljningen i dag.

I Gias produktprogram ingår bland annat lok och vagnar för rälsbunden trafik under jord, servicetruckar, utrustning för laddning, kabelbultning och skrotning och lastare med grävarm (Häggloader).

GIA Industri AB grundades 1884 och har huvudkontor och fabrik i Grängesberg. Den förvärvade verksamheten har 113 anställda och årliga intäkter på cirka 230 miljoner kronor

Sedan 1994 ägs företaget av Vätterledens Verkstad som behåller de delar som inte har med underjordsverksamhet att göra. Förvärvet väntas avslutas under det första kvartalet 2012.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093