23948sdkhjf

Bestulna entreprenörer går vakt

Förundersökningen läggs ner. Brott kan ej styrkas. Avsaknad av bevis. Om Tommy Larsson på Triopol Bygg i nordvästra skåne får välja så är det sistnämnda skälet bäst. Summan av kardemumman är ändock att inget händer. Nu bildar företagarna ett vaktgarde.


Länsade tankar på arbetsmaskinerna har blivit vardag för många företagare i trakterna kring Källna och Östra Ljungby. Tommy Larsson är vd för Triopol Bygg som startades 2004. Han räknar sex dieselstölder under 2009 och 2010 för det egna företaget, och en under 2011.

– Varje gång det själs diesel kostar det oss 3 000 - 4 000 kronor. Alltså under självrisken och då utgår ingen ersättning, säger Tommy Larsson, som nyligen flyttat företagets verksamhet till industriområdet i Klippans kommun.

Företagarna kontaktar ändå polisen varje gång.

– Ja, vi anmäler med tanke på statistiken.

Triopol Bygg har en stenbutik och maskinparken består av en fem tons minigrävare, två lastbilar, en Volvo FM 9 och en Volvo FM 12. En Volvo hjullastare L35BPro och en lastbil Volvo FM300 med sopmaskin.

Pekat ut

Entreprenadmaskinerna står skyddade medan det är svårt att hysa lastbilarna inomhus, även om företaget byggt staket.

– Att hyra stora anläggningar är dyrt, säger Tommy Larsson.

Triopol har nu installerat kameraövervakning, som innebär att kameran startar när det blir en rörelse. Tjuvarna tömmer tankarna med slangar och tillgreppen sker inte förvånande nattetid.

– Ögonvittnen har pekat ut tjuvarna och dessutom vet man var de håller hus, säger Tommy Larsson.

Trots detta händer ingenting. Men nu har totalt sett över 30 företagare startat ett samarbete i Klippans industriområde med gemensam bevakning.

– Vi företagare kör lite rundturer i området. Vi turas om att hålla koll, säger Tommy Larsson.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064