23948sdkhjf

Testförare avgör om maskinen kan accepteras

| Av Monica Almgren | Tipsa redaktionen

Maskinen var helt ny men presterade sämre än föregångaren i nyskick. Köparen ville inte acceptera maskinen. Trolig orsak enligt Reklamationsrådet är att motorn hade högre avgasklassning.

En köpt maskin förväntar man sig ska fungera och utföra det arbete den är konstruerad för, men ibland händer det att köparen inte är helt nöjd.

Då kan det uppstå acceptansproblem som ibland behöver lösas med hjälp av en testförare godkänd av båda parter.

Läs också: Vem har rätt – säljaren eller köparen?

Ägaren eller föraren tycker exempelvis att maskinen ibland vibrerar onormalt, att det då och då hörs ett konstigt ljud, att känslan i spakarna inte är bra, att vissa grävrörelser är ryckiga, maskinen känns svag eller växlar konstigt etcetera. Listan ovan är exempel på det Reklamationsrådet brukar kalla acceptansproblem.

Det som huvudsakligen kännetecknar ett acceptansproblem är enligt Reklamationsrådet tre saker:

* Maskinen fungerar och går att arbeta med.

* Maskinen är säker att använda.

Läs också: Ingen garanti för garanti

* Teknikerna hittar inget som avviker från vad som anges i tillverkarens specifikationer för maskinen.

När ett acceptansproblem uppstår är den stora frågan om det verkligen är fel på maskinen, eller om den helt enkelt har egenheter som stör ägaren eller föraren.

Maskinleverantörernas och Maskinentreprenörernas Reklamationsråd har haft ett antal tvister rörande acceptansproblem att pröva. I några fall där leverantören kunnat visa att man gjort vad som är möjligt för att undersöka om det är fråga om något fel på maskinen eller att man gjort vad som kan begäras för att försöka komma tillrätta med eventuella egenheter hos maskinen, men inte hittat något som avviker från de specifikationer som tillverkaren ställt upp för maskinen, har Rådets rekommendation blivit att ägaren får acceptera och leva med maskinens egenheter. Är det fråga om ett fel av allvarligt slag, har dock Rådet rekommenderat leverantören att ta tillbaka maskinen eller att kompensera köparen ekonomiskt.

I ett av de ärenden som Rådet prövat hade en entreprenör en maskin under flera år och kompletterade därefter sin maskinflotta genom att köpa en uppdaterad version av samma maskin. När man som kund köper en modernare variant av samma maskintyp förväntar man sig helt naturligt att den nya maskinen ska överglänsa den tidigare.

Läs också: CE-märkning är ett krav

När entreprenören i detta fall började använda den nya maskinen fann han dock att den producerade mindre än den gamla. Leverantörens tekniker undersökte och mätte upp maskinens alla variabler utan att hitta något som avvek från specifikationerna. Detta gjordes flera gånger och även tillverkaren involverades i arbetet.

Ägaren blev mer och mer irriterad på att han inte fick besked om maskinen var behäftad med något fel eller om maskinen fungerade som den skulle. Om det var fel förväntade han sig naturligtvis att felet skulle rättas till, men han hade också en plan för hur han skulle agera om han fick beskedet att inget fanns att göra.

Rådets slutsats i detta fall blev att tillverkaren inte skulle åtgärda maskinen. Enligt Rådets mening kan en tänkbar orsak till skillnaderna i prestanda hos maskinerna möjligen vara att den nyare maskinen hade en motor med högre avgasklassning. Att farliga beståndsdelar i avgaserna måste begränsas och att bränsleförbrukningen måste minskas är helt klart, men tillverkarens ansträngningar att uppnå detta kan påverka maskinernas upplevda prestanda.

Lars-Erik Ljungberg, Reklamationsrådets sekreterare kommenterar:

Läs också: Det är inte kört utan garanti

– Vid acceptansproblem offras på båda sidor både mycket pengar och negativ energi. Affärsrelationerna parterna emellan får sig också ofta en törn. Parterna bör alltså försöka förebygga att acceptansproblem uppstår. Ett sätt är att utöka möjligheterna för den tilltänkte föraren av maskinen att provköra maskinen ordentligt före köpet och – om möjligt – i det arbete som maskinen är tänkt att användas i.

– Det är även viktigt att säljaren gör en ordentlig presentation och genomgång av maskinen vid leveransen och att maskinen även provkörs av kunden innan säljaren slutligen avlämnar maskinen. Om maskintypen skulle ha någon redan känd egenhet, bör den presenteras nu. Låt inte föraren upptäcka den själv senare.

– Om det ändå uppstår ett acceptansproblem ska naturligtvis teknikerna kontrollera maskinen och ta reda på om det är fråga om ett fel. I så fall ska felet så klart åtgärdas. Hittar teknikerna inget som avviker rekommenderas att en annan erfaren förare godkänd av båda parterna får provköra maskinen. Om även denne oberoende förare anser att problemen är oacceptabla bör leverantören återta maskinen. Kan dock konstateras att maskinen kan användas på avsett sätt trots sina egenheter får köparen acceptera maskinen som den är och behålla den.

TEXT & FOTO: MONICA ALMGREN

Läs också: Säljare ersatte kund för däck

Bildtext:

Lars-Erik Ljungberg, Reklamationsrådets sekreterare.

Håll dig uppdaterad med Entreprenad
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Volvo släpper sin hittills största grävare

Volvo fortsätter jobba sig uppåt i storlekarna. Senaste tillskottet i maskinutbudet är EC950F, en bandgrävare på drygt 90 ton som nu introduceras med steg V-motor och skopvolym på upp till sju kubikmeter.

Första penseldraget taget i 13-årigt ommålningsprojekt

Tidigare i dag drog Øresundsbrons anläggningsdirektör Bengt Hergart ett första penseldrag från den specialbyggda målningsplattform som är en förutsättning för att Öresundsbrons cirka 300 000 kvadratmeter stålfackverk ska vara täckt med ny målarfärg år 2032.

Hon tar ledningen i Svenska Kraftnät

Dags att utse Sveriges snyggaste entreprenadmaskin

Var finns Sveriges snyggaste entreprenadmaskin? Svaret ska ges på Svenska Maskinmässan på Solvalla 4 juni efter en riksomfattande tävling som nu utlyses av Leveranstidningen Entreprenad som låter sina läsare rösta fram den vinnande maskinen under våren.

Swecon stöttar rally med nollvision

Swecon fortsätter sitt samarbete med Rally Sweden även i år. Bland annat har sex specialutrustade hjullastare med fokus på fossilfri drift tagits fram för att användas vid årets upplaga av det svenska rallyt i värmländska och norska skogar 13-16 februari.

Nyhetsbrev

Peab bygger hotell i Örebro

Arkiv

Här är vagnen som ska rädda den instängda gruvarbetaren

AI ska förebygga olyckor på byggen

Störst ska bli större

Jätteanläggning för solceller till Uppsala

Han tar över som koncernchef i Miljörivarna

Wester till Svevia

Buller ger Grundtuben stororder

I dagarna börjar Grundtuben bygga tre kilometer bullerplank längs Kontinentalbanan, något som innebär ett av företagets hittills största projekt.

Regummerat för mindre lastmaskiner

Här är teknikprylarna gruvorna önskar sig

Debatt: ”Ta ansvar och ställ krav”

Säkerhet borde vara den enskilt viktigaste frågan för alla i entreprenad- och byggbranschen. Det hävdar Engcons grundare Stig Engström som anser att modet att satsa på ny teknik och ställa högre krav på varandra är nyckeln till säkrare och tryggare arbetsplatser.

Mer effekt trots kompakt format

Lång sjöresa för hamnens jättekranar

I slutet av mars inleds installationen av ett par gigantiska containerkranar i Stockholm Norvik Hamn. 10 januari började kranarna sin resa från Shanghai och ska när hamnen öppnar sina portar i maj stå klara att matcha även de största fartyg som kan trafikera Östersjön.

Effektivare lyft i Södertälje Hamn

Södertälje Hamn har bytt ut de två äldsta av sina fem reachstackers. Operationell leasing och möjligheten att köra maskinerna på HVO var väsentliga inslag när ordern tecknades.

Benny högg snabbt på ny grävargeneration

Eggvena Schakt blev med sin R924 WLC första svenska mottagare av en bandgrävare ur Liebherrs åttonde generation som premiärvisades på Bauma våren 2019.

Marion går i graven

Nu är Lady Marions saga all – i oktober fälldes bommen och nu väntar rivning.

Peab bygger i Borås

Case första steg V-grävare i Norden

Borlängebaserade JN:s Entreprenadmaskiner har goda erfarenheter av Casegrävare. Det är en anledning till att företagets vd och ägare Jonny Nilsson valde samma fabrikat vid sitt senaste maskinförvärv som dessutom är Case första steg V-anpassade grävare som sålts i Norden.

Hälsingeuppdrag för Peabs bolag

Han blir produktchef för Bomag i Sverige

Han ska lyfta försäljningen

Trejon bygger för framtiden

Rototilt växer i USA och Kanada

Bygger ut djursjukhus 

NCC bygger i Västerås

ME vill ha konkreta ministerklappar

Sex skolor i väst

LE34 byter Sverige-chef

Han är Lännens nya Sverigechef

Hon tar över i Mistra

Säkerheten i sista rummet

Se alla Företagens egna nyheter

Uppdrag Förbifart Stockholm för Linotol Armerad betong

Bakljus LED

Tävlingsprogram: Steel Race Reuse 2020

Telfa AB - ställer ut på Euro Expo i Karlstad 22-23/1

Välkommen Daniel

BKT Tires är med och räddar regnskogen i Amazonas.

Blinto fortsätter expandera

Varningsljus med 150 grader ljusspridning

Vi söker Ekonomiansvarig

Högkvalitativ Fatpump från FLUX

För en säkrare arbetsplats

Så får du optimal uppsikt runt fordonet

Ett sortiment för allas behov

Håll våra vägar säkra

En banbrytande adaptiv extraljusramp från Lazer Lamps!

Snowstar, lovande regummering för mindre hjullastare.

Robust membranpump för höga tryck och slitande medier

Vi på KIPP Scandinavia önskar alla

God Jul önskar Gripen Wheels!

Byggföretag skapar ordning och reda med Tyringes BPA-tjänst

Dagens lucka - Maxtel extraljusramp

Gripen Wheels har däcken!

Dagens lucka - Behändig ficklampa

Sidostabila 24 lagers hjulgrävardäck nu hos Gripen Wheels

Opartiskt ljustest - Vi Bilägare

Sänd till en kollega

0.156