23948sdkhjf

Veteran med visioner vann

Årets bergentreprenör 2011 blev Wolgan Carlsson, en ärrad sprängarveteran som inte slagit sig till ro utan startade nytt företag så sent som 2010.


På årets upplaga av Bergsprängardagarna korade Bergsprängningsentreprenörernas Förening (Bef) för nionde gången Årets Bergentreprenör.

– Han är född till entreprenör, en visionär som varit verksam sedan början av 70-talet, noterade Bef:s vd Roland Netterlind i sitt tal till vinnaren.

– Norrbottens Bergteknik startades 1991 och blev ett av branschens stora, 2010 lämnade han över rodret och startade ett nytt bolag – Niili Mineral AB, fortsatte Netterlind, som också förklarade att pristagaren är en omtyckt chef med stort socialt patos.

– Jag vill tacka mina medarbetare, det är tack vare dem vi kunde starta det här företaget, sade Wolgan Carlsson när han mottog priset som förutom äran och en statyett också består av en check på 25 000 kronor.

Utmärkelsen, som heter RG Award efter Bef:s grundare Rune Gustavsson, har delats ut sedan 2003.

Vinnaren ska enligt kriterierna vara en driven entreprenör, välrenommerad över tid och försedd med förmågan och viljan att ständigt utvecklas. Han eller hon ska också vara behäftad med helhetssyn när det gäller såväl det tekniska och ekonomiska som det sociala.


Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078