23948sdkhjf

Krokom och Övik klara

Trafikverkets upphandlingar för drift och underhåll tuffar vidare. Två av de områden där underhållet för de närmaste fyra åren nu handlats upp är Krokom och Örnsköldsvik.
För Krokoms del blir det Svevia som fortsätter att ta hand om kommunens totalt 1 189 kilometer väg (varav 368 kilometer är grusväg). Kontraktet, som gäller från och med den första september, är fyraårigt, med 1-2 års option och uppges vara värt cirka 133,5 miljoner kronor.

– Vi har alltid funnits i Krokom och kan området in i minsta kurva, så det känns bra att få fortsatt förtroende att sköta om vägarna för att göra dem säkra och framkomliga för trafikanterna, säger Leif Erlandsson, arbetschef på Svevia i ett pressmeddelande.

Även i Örnsköldsvik är det Svevia som lagt vantarna på drift- och underhållskontraktet från och med den första september och fyra år framåt. 1 350 kilometer väg, varav 500 är grusväg, ska skötas, ett kontrakt som är värt 128,8 miljoner kronor och där företaget får 1-2 års option.

– Nu efter 11 år har vi fått förtroendet igen att sköta om Trafikverkets grundpaket för att ploga, sanda och göra de allmänna vägarna säkra och framkomliga säger Leif Erlandsson, arbetschef Svevia, i ett pressmeddelande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063