23948sdkhjf

Svårflirtade småföretagare

Svenska småföretag ska förmås använda mer IT. Det framgår av ett delbetänkande som IT-minister Anna-Karin Hatt tog emot förra veckan.
Enligt betänkandet – som fått namnet ”Här finns mer att hämta - IT-användningen i småföretag” - är småföretagen inte lika benägna som större att använda IT. Skillnaden är särskilt stor när det gäller mer avancerade IT-tjänster gentemot både kunder och leverantörer och enligt utredaren Ingemar Fredriksson är det främst brist på tid och brist på kompetens som gör att mindre företag avstår

– Den nulägesbeskrivning som tecknas i delbetänkandet bekräftar bilden från tidigare undersökningar. Utredningens nästa steg är att se över vilka åtgärder som kan sättas in för att öka IT-användningen bland småföretagen. En ökad digitalisering av småföretagen skulle kunna öppna många nya affärsmöjligheter, bidra till ökad effektivitet i de enskilda företagen och bidra till ökad tillväxt och ökad svensk konkurrenskraft, säger IT- och energiminister Anna-Karin Hatt i ett pressmeddelande.
Slutbetänkandet ska vara klart den första oktober och förutom en kartläggning av vilka insatser som görs i dag ska Ingemar Fredriksson då också föreslå hur småföretagens IT-användning ska kunna ökas.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078