23948sdkhjf

Stockholm jagar storsäckar

Nu tar Stockholms stad hjälp av allmänheten för att komma till rätta med alla de storsäckar med rivningsrester som utan lov placerats i stadsmiljön.
– Otillåtet uppställda säckar med byggavfall på gångbanor, trottoarer och cykelbanor innebär försämrad tillgänglighet för funktionsnedsatta och framkomlighet för alla stockholmare. Dessutom är de en sanitär olägenhet då förbipasserande slänger både hushållsavfall och grovsopor i säckarna och innebär brandfara då de står i anslutning till husfasader, säger Ulla Hamilton (M), trafikborgarråd i Stockholms stad.

Sedan regelverket för byggavfall skärpts med krav på sortering av avfallet har lösningen med storsäckar vuxit i popularitet jämfört med avfallscontainrar . Allt för ofta placeras dock dessa storsäckar ut utan tillstånd. För att stävja missbruket lanserades vid månadsskiftet mars-april tjänsten ”anmäl storsäck” där allmänheten via ett nyinrättat call center och en hemsida kan tipsa om felplacerade säckar. På hemsidan framgår bland annat vilka säckar som har tillstånd och var tillstånd saknas.

Verksamheten beskrivs som ett försök som ska löpa till februari 2013 och därefter utvärderas.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079