23948sdkhjf

Rekordstort Nordbyggg

56 745 personer besökte Nordbygg, den 20-23 mars 2012 på Stockholmsmässan i Älvsjö. Ytan hade utökats med 5 000 kvadratmeter jämfört med senaste gången 2010, fast besökarna var 2 000 färre.
Mässan hade cirka 900 utställare från drygt 30 länder på runt 75 000 kvadratmeter utställningsyta med nya produkter, system och lösningar. Nordbygg 2012 arrangerade en lång rad seminarier, specialevenemang och prisutdelningar.

– I en mycket stor andel av montrarna fanns nyheter med hållbar inriktning. De flesta specialevenemangen och seminarierna handlade också om hållbart byggande. Hållbarhet har nu på allvar blivit en verklighet i byggandets vardag, säger Peter Söderberg, projektledare för Nordbygg.

– Det blev drygt 2 000 besökare färre än förra Nordbygg, som ägde rum år 2010. Men den bild jag fått av de allra flesta utställare jag talat med är att det varit riktigt bra fart på kontakskapandet och affärerna, och att de mött många besökare som är beslutsfattare med inköpsbehov.

En utställare som rönte mycket stort intresse var Saint Gobain-koncernen.

Nordbygg 2012 blev startskottet för ett fördjupat samarbete mellan de sex företag inom Saint-Gobain-koncernen. För första gången ställde Ecophon, Emmaboda Glas, Gyproc, Isover, Norton och Weber ut i en gemensam monter.

– Vi ville visa på det kunnande och den bredd som finns inom koncernen och hur våra respektive företag tar fram hela system och produkter som är ekonomiskt och miljömässigt hållbara, säger Crister Larsson på Weber, Saint-Gobain.

En nyhet på årets Nordbygg var att utställare från Estland, Lettland och Litauen hade samlats på en egen yta under namnet Baltiska paviljongen. Här kunde man stifta bekantskap med ett 30-tal utställare från våra baltiska grannländer.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062