23948sdkhjf

Svindlande höjd med vikarm

En lift med en vikarm som kommer upp på en arbetshöjd på 25,3 meter, något bara liftar med rak arm nått tidigare på lätt lastbil, visades för första gången i Sverige på Nordbygg.
Liften MX 250 från Multitel monteras exempelvis på en 3,5 tons Nissan Cabstar, en kombination som visades på mässan. Liften ger en räckvidd på hela 12,3 meter i sidled. Vikarm och teleskoputskjut i båda armarna gör det smidigt att komma upp och över tak och andra hinder.

– Nyckeln till den höjd liften kommer upp i är armens kraftiga konstruktion i aluminiumprofiler, enligt Jonas Berlin, säljare vid återförsäljaren Malthus Lift & Maskin

Han pekar på den andra tröskeln att ta sig över när det gäller liftens konstruktion.

– Den stora utmaningen är att hålla sig under en totalvikt på 3 500 kg. Där går gränsen för B-körkort och det klarar liften genom att tillverkaren valt lätta men hållbara material.

Variabel stödbensuppställning med H-stödben ger olika räckvidder.

– Stödbenen går rakt ner vilket ger en stabilare uppställning.

Jonas Berlin påpekar att det är lätt att automatiskt manövrera benen.

– Det görs från korgen genom en knapptryckning.

Liften har en leveranstid på cirka fyra månader. Företaget är före detta Liftbolaget och är en liftleverantör med kontor i Gävle, Falkenberg, Malmö och Järfälla utanför Stockholm. Malthuskoncernen finns representerade i Norge, Sverige, Estland, Ryssland, Kanada och Storbritannien. Företaget är återförsäljare av JLG, Omme, Multitel, Versa, Ruthmann och GreenMech.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109