23948sdkhjf

Automatväxlad transportbil

Peugot lanserar i maj företagets näst största transportbil Peugot Expert i en automatversion som kan beställas till den 163 hästkrafter starka motorn. Samtidigt har modellen fått en facelift.
Christoffer Jönsson vid Peugot Sätra berättar att automat enbart kommer finnas för denna motortyp.

– Inte för mindre motorer. Peugotbilarna med automat byggs i Frankrike.

Det har också blivit dags för den tredje generationen av modellen, som lanserades 1995 och som hittills producerats i mer än 475 000 exemplar (person- och transportbilsversionen).

Precis som på systermodellen Partner får transportbilen ett nytt utseende genom att frontpartiet förnyats och antagit märkets nya formspråk. Kylargrillen har fått en ny form och har försetts med en kromlist för att förstärka det nya robusta utseendet. I enlighet med EU-lagstiftningen har Peugeot infört Euro 5-motorer på samtliga Expertversioner och modellen har motorer från 90 hk upp till 163 hk, varav den senare försetts med med automatlåda, något som ofta efterfrågas bland hantverkare och andra kunder som använder bilen som sitt arbetsredskap.

– Lådan är en traditionell tiptronic, säger Christoffer Jönsson.

Den 163 hk starka tvålitersdieseln har en bränsleförbrukning på låga 6,4 l/100 km och ett koldioxidutsläpp på 168 g/km.

Peugeot Partner, biltillverkarens mest framgångsrika version bland transportbilarna finns sedan hösten 2011 med MCP-låda.

– Det är en automatiserad manuell växellåda som hanteras via ett lättillgängligt växelvred placerat på instrumentpanelen och därmed ger utrymme för en extra passagerare, säger Christoffer Jönsson.

Versioner med MCP-lådan är utrustade med Stop & start, vilket utlovas ge upp till 19 procent lägre bränsleförbrukning i stadstrafik. Sedan den 1 januari 2012 erbjuder Peugeot tre års nybilsgaranti med assistans på samtliga transportbilar. Garantin det tredje året gäller så länge bilen har gått mindre än 10 000 mil och är servad på en auktoriserad verkstad det tredje året.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079