23948sdkhjf

Gustav Rickhamre tävlar i Renault Clio Cup

Gustav Rickhamre kö̈r Renault Clio Cup för Team Hansson STCC säsongen 2012. Premiär för 21:åringen med ett par mästerskapstitlar blir nu helgen den 4 - 5 maj på Mantorp Park, motorsportsveriges hjä̈rta.
Internationella Renault Sport Clio Cup gö̈r alltså̊ comeback i Sverige och STCC–säsongen 2012. Gustav Rickhamre ä̈r 2009 å̊rs Renault Junior mä̈stare och SSK Mästare och Å̊rets Rookie i JTCC 2010 (5:e plats totalt). I Porschepremiä̈ren GT3 fö̈rra å̊ret satte han tä̈vlingens snabbaste varv och 2006 kvalade han till VM i Paris i elitkarting, KF2. Gustav Rickhamre fick erbjudandet frå̊n teamet om att köra den mindre standardvagnsklassen i februari.

– Flera sponsorer har stä̈llt upp och stö̈ttat mig för att gö̈ra detta mö̈jligt. Det ska bli kul kö̈ra ihop med min gamle konkurrent och kollega frå̊n SSK–serien, Richard Hansson.

På grund av bilkrångel har Gustav missat de viktiga testerna och få̊r ta de första loppen mjukt och utveckla materialet. Det gäller också̊ att snabbt stripa upp bilen i sponsorernas fä̈rger. Renault Sport Clio Cup har existerat sedan 1974 och kö̈rs i dag i 14 länder. Klassen kördes i Sverige i bö̈rjan av 90-talet. Till de svenska fö̈rare som har fostrats i klassen hö̈r bland annat Kenny Brä̈ck, Indy 500–vinnare.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078