23948sdkhjf

Rekordförsäljning i JCB

Med en omsättning på ungefär 30 miljarder kronor redovisar brittiska JCB den hittills högsta siffran under sin 66-åriga historia. Även rörelseresultatet på drygt 3,9 miljarder kronor slår alla tidigare rekord.


JCB har hämtat sjg snabbt efter finanskrisen. Rekordförsäljningen under 2011 blev mer än dubbelt så stor som under 2009 och 37 procent högre än under 2010.

Sammantaget såldes 69 100 enheter jämfört med 51 600 under 2010. Och företaget hävdar att man är störst leverantör av både gräv- och teleskoplastare.

Företagets ordförande Sir Anthony Bamford är övertygad om att även 2012 kommer att bli ett bra år.

– Vårt rekordresultat har uppnåtts tack vare en väldigt stark tillväxt på både traditionella marknader och i tillväxtekonomierna. Även om det finns viss osäkerhet om ekonomiernas stabilitet på vissa håll i världen fortsätter vi att investera i våra 22 fabriker, både i Storbritannien och på andra kontinenter. Bland annat kommer en drygt 30 000 kvadratmeter stor anläggning att börja producera grävlastare och grävmaskiner i Sao Paolo i Brasilien senare i år.

– Samtidigt har vi aldrig lanserat fler nya modeller än vi gör just nu. Det ger oss en väldigt stark plattform för fortsatt tillväxt, säger Sir Anthony Bamford.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063