23948sdkhjf

Skopa med sug

Med en skopa utrustad med magneter ska det bli möjligt att bli av med till exempel armering ur betong.


Andersen Contractor visade under årets Maskinexpo bland annat en ny krosskopa med magneter.

– Då kan man få bort armering ur betongen när man krossar den.

Krosskopserien heter BMe, den kommer från Trevi Benne och lämpar sig för återvinning av bland annat asfalt och betong.

– Den största skopan klarar att krossa 40 kubikmeter i timmen, säger Marcus Jordeby, kommunikationsadministratör på Andersen Contractor.

Tack vare skopan ska man slippa onödiga transporter, materialet krossas på plats och kan sedan återföras som fyllnadsmaterial.

Skopan finns i tre olika storlekar mellan 1 500- 4000 kg.

Andersen Contractor hyr redan ut vattenkanoner men satsar numera även på uthyrning av sina övriga produkter, ett faktum de försökte göra Maskinexpobesökarna medvetna.

– Vi har sett en ökad efterfrågan, inte minst när det gäller gripar och skrotsorterare men även för demolering, multisaxar, hydraulhammare med mera, säger Marcus Jordeby.

Andersen Contractor visade också helt nya demoleringsverktyg för trä från Trevi Benne: Wood Series i fyra storlekar där man lätt ska kunna klippa ner kapade träd i mindre bitar för att kunna transportera dem lättare och som ett första steg inför flisning etcetera.

Företaget visade också en ny, väl tilltagen, trädklipp från samma tillverkare– WT 010.

– Den har två gripklor och en klipp och kan klippa träd med en diameter på 500 mm, det är rätt rejäla träd, säger Marcus Jordeby.

Klippen ska vara bra att ha särskilt när träden eller buskagen är svåra att komma åt, till exempel nära en väg, i branta sluttningar etcetera.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094