23948sdkhjf

Lillebror i Willefamiljen

En redskapsbärare som väger in strax under två ton breddar Willefamiljen neråt. En skillnad mot de fyra större syskonen är att föregångarnas lastaggregat ersatts med ett aggregat som är mer anpassat för lyft.


Nykomlingen 255 är med en höjd på strax under två meter och bredden 1,2 eller 1,3 meter, beroende på däck, betydligt mindre än sina föregångare. Målet har varit att skapa en maskin som klarar servicejobb där utrymmena är begränsade. Det kan till exempel röra sig om innergårdar eller parker med rik växtlighet.

Kraftkälla är en Cat-motor på 36 kW (48 hästkrafter).

Midjestyrning, hydrostatisk transmission och mekaniska axlar ska bidra till både smidighet och stabilitet. Inte minst lyfter den finska tillverkaren Vilakone fram lämpligheten som snöröjare.

Men det finns gott om andra redskap för montering både fram och bak på maskinen, redskap som byts snabbt och enkelt.

Företagets fyra största modeller har nu fått ett nytt komplement i form av den nya personliften Wille 9. Till skillnad mot föregångaren har den hydrauliska stödben och en högsta arbetshöjd på 8,8 meter, en ökning med 1,6 meter. Räckvidden i sida anges till 5,7 meter och maximal korglast till 120 kg.

Wille 255

Motoreffekt, kW (hk) 36 (48)

Dragkraft, daN 1 040

Flöde fram, l/min 36/54/90

Flöde bak, l/min 54

Vikt, kg 1 900

Toppfart, km/h 37
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094