23948sdkhjf

Arbetshäst och bostad

På 20 minuter förvandlas arbetsbilen till pickup hävdar Haningebaserade Camperways som lyfter fram kombinationen pickup och så kallad camper för både arbete och fritid.


Livet är inte bara arbete. Ibland kan det behövas lite rekreation – gärna i naturen. Ibland kanske det också behövs en tillfällig bostad vid en entreprenadmaskin långt från civilisationen. Då kan lösningen vara en camper som snabbt och enkelt monteras på en pickup och lika enkelt ställs av på önskad plats.

– Vi har funnits i tre-fyra år och är med på Maskinexpo för tredje året. Här finns en intressant målgrupp som verkligen kan tillgodogöra sig fördelarna med vår lösning. Många är intresserade av friluftsliv, inte minst noterar vi ett ökat intresse bland sportfiskare. Med en fyrhjulsdriven pickup med camper kan man ta sig till många platser som är omöjliga att nå med husvagn eller husbil, säger Gunnar Graaf på Camperways.

Företaget är generalagent i Sverige för campers från amerikanska Northstar och kanadensiska Adventurer. Större delen av produktprogrammet kommer från Northstar.

– Det är ett familjeföretag i tredje generationen. Verksamheten inleddes 1961 och med det är de äldst i branschen och har ett väldigt brett utbud. Vi kan erbjuda våra kunder 24 campermodeller, anpassade till svenska regler med avseende på el och gasol – en handfull till varje bilmodell. Vi kan erbjuda paketlösningar med både bil och camper, men många entreprenörer har redan bil och med vårt breda utbud kan vi vanligtvis hitta en camper som passar, säger Gunnar Graaf.

En nykomling i år är Northstar Offroad 8, en pop up-camper som passar till japanska pickuper med dubbelhytt och 1,5-hytt, men som också finns i en högre modell anpassad till Land Rover Defender. Bland annat inryms både dusch och toalett.

Fördelen med pop-uplösningen är det låga luftmotståndet och den låga tyngdpunkten vid transport. Väl på den utvalda platsen vevas taket upp till full ståhöjd på ungefär två meter på mindre än 15 sekunder.

– Generellt märker vi att intresseanmälningarna blir allt fler. Just nu har vi beställningar på sex campers, säger Gunnar Graaf.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078