23948sdkhjf

Bränslefrakt i stället för lager

De ökande dieselstölderna sätter fart på produktutvecklarnas kreativitet, vilket exempelvis syntes i PK Produkters monter som fyllts med mobila bränsletankar med handpump.


– Dieseltankar finns med tolv voltspumpar och i storlekar från 125 till 600 liter. De är inte godkända för lagring, men fungerar bra som alternativ till Jeep-dunkar och kan tas med på bilen på morgon och följa med tillbaka efter slutförd arbetsdag, säger säljaren Lars Bennerheim.

– Pumparna har kapaciteten 25 eller 40 liter per minut. De två största modellerna på 430 och 600 liter är låsbara. Den största är dessutom försedd med lyftöglor.

Tankar för diesel, Ad blue och olja har funnits ett tag på programmet som nu kompletteras med flyttbara bensintankar på 120 eller 190 liter. De enkelmantlade tankarna utlovas vara renare och säkrare än traditionella transportalternativ för motsvarande mängd bränsle – och dessutom godkända för transport av farliga vätskor till direkt förbrukning.

Tankarna är tillverkade av explosions- och stötsäker polyeten och levereras komplett med spår för spännband, nivåsticka, tryckutjämningsventil, integrerade handtag, gaffeltruckslöpare och 2,7 meter slang med manuellt pistolhandtag. Därutöver är de också försedda med skumhämmande filter och integrerad avluftning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078