23948sdkhjf

Återvunnen plast säkrar underlaget

Återvunnen plast fungerar alldeles utmärkt som markskydd i samband med exempelvis markarbeten eller annan belastning på känsligt underlag. Det visade Göteborgsföretaget Markskydd i Väst på Maskinexpo.


Inte minst i samband med långvariga eller häftiga regnväder kan även små entreprenadmaskiner ställa till en del skada på känslig mark. Även i samband med festivaler, mässor, konserter och andra event kan mark ibland skadas på grund av hård belastning från fötter eller hjul.

– Ett sätt att undvika återställningskostnader är att använda markskydd. I vårt fall använder vi återvunnen polyetenplast som är böjbar, våtbeständig och hållbar. Våra plattor är mellan sex och arton millimeter tjocka, men vi har också mindre plattor specialframtagna för att fördela trycket från maskiners stödben, säger Per Hillertz på Markskydd i Väst.

Företaget var med på Maskinexpo för två år sedan och gjorde i år come back med ett delvis nytt produktprogram.

I grunden finns PR-plattan med en mönstrad köryta för att förbättra fästet. Standardplattor finns i fyra storlekar från 2,4x0,6 meter till 3,0x 1,5 meter. Flera plattor kan kopplas ihop och fästas i marken. I och med att plattan är böjbar formas den efter underlaget. Speciella dragkrokar och förhållandevis låg vikt gör att plattan kan dras på underlaget för enkel förflyttning. En 2,4x1,2 meter stor platta med tjockleken 18 millimeter väger exempelvis 56 kg.

– Vi samarbetar med ett vattenskärningsföretag, vilket bland annat gör att kunden kan få speciella format och till och med med infräst logotype. Men materialet är lättsågat, vilket gör att de flesta själva kan ta fram önskat format, säger Per Hillertz.

SB-Plattan, som är tänkt som stödbensplatta, har standardformatet 50x50 centimeter och är 18 eller 36 millimeter tjock. Utfrästa handtag underlättar hanteringen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062