23948sdkhjf

På spåret med hjulgrävare

Hydremas M1600C Rail C2 är en hjulgrävare avsedd för körning på räls med fokus på kompakthet, stabilitet och flexibilitet.
– Pendelaxlar och skivbromsar är nytt på denna maskin som vi själva utvecklat vad jag vet har ingen något liknande på marknaden idag, säger Leif Fasth, försäljningschef vid Hydrema i Växjö.

Han framhåller att specialbygget innebär att det inte är någon risk att maskinen åker av rälsen.

– Den kompakta övervagnen möjliggör arbete på bland annat dubbelspårig järnväg utan att störa tågtrafiken i det andra spåret.

Leif Fasth menar att stabiliteten blir påtaglig särskilt under arbete tvärs över rälsen och orsaken är den tunga motvikten. Vidare beskriver han konstruktionen som flexibel eftersom den på några minuter kan växla från spårarbete till vanligt grävarbete. Den rälsgående maskinen har egentillverkade rälshjul, extra hydraulik, prioritetsventil för 150 liter i timmen, X-on lampor, nödkörningsutrustning med mera.

Rälshjulen är utrustade med konstant optimal tryckkontroll.

– Detta för att uppnå lika tryck på spåret och därmed undvika urspårning, vilket ökar säkerheten för maskinföraren och arbetet på spåret, säger Leif Fasth.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063