23948sdkhjf

Regeringen vill sälja Vectura

I regeringens budgetproposition, som presenterades i mitten av september, föreslås att hela eller delar av Vectura säljs.
2009 slogs Vägverket Konsult och Banverket Projektering ihop till det självständiga och statligt ägda bolaget Vectura Consulting AB. Nu föreslår regeringen att riksdagen bemyndigar regeringen att sälja hela eller delar av bolaget.

Regeringen uppger att de inte anser att ”staten ska äga bolag som verkar på kommersiella marknader med fungerande konkurrens”, i alla fall inte om bolaget inte har ett ” beslutat samhällsuppdrag som är svårt att klara av på något annat sätt.”

Enligt ett pressmeddelande kan ett beslut om försäljning tas först efter att riksdagen fattat beslut om att godkänna propositionen, som avser 2013, och dess innehåll, något som sker i december.

– I Vecturas ledning ser vi positivt på detta besked. Vi fortsätter vårt arbete med att leverera med rätt kvalitet på rätt tid till våra kunder och därmed bygga ett lönsamt bolag från vår position som Nordens ledande teknikkonsult inom transportinfrastruktur, säger Jan Colliander, vd på Vectura, i ett pressmeddelande.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063