23948sdkhjf

Adrenalinstint på Ullevi

Stora hjul, kraftiga fjädrar och adrenalinstinna motorer intog Ullevi när säsongens Monster Jam hade Europapremiär 15 september. För att få jordhögar och skrotbilar på rätt plats krävdes idoga insatser från 13 Cat-maskiner.


Där 22 spelare vanligtvis kämpar om en fotboll var det härom dagen i stället 14 specialbyggda monstertruckar som lockade runt 20 000 åskådare till en kamp om vem som hoppade längst och högst och snabbast tog sig fram runt en bana över grushögar och skrotbilar i varierat stadium av destruktion.

För att de drygt fyra ton tunga fordonen med motorer på 1 500-2 000 hästkrafter och däck med diameter på cirka 1,7 meter skulle ge publiken valuta för inträdespengarna lades en stabil grund av 3 500 kubikmeter grusmassor. Materialet spreds ut på arenan med hjälp av bland annat hjullastare, bandgrävare, kompaktmaskiner och bandschaktare ur Caterpillars produktprogram, maskiner som också användes för att återställa arenan igen.

Bakom arrangemanget står Feld Motorsport och från Pon Equipment är erfarenheterna från evenemanget goda.

– Det har varit ett mycket lyckat och roligt samarbete som vi hoppas få se mer av, säger Pon Equipments marknadschef Åsa Renhult.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064