23948sdkhjf

Stark krona säljer trailrar

Att euron tappat en krona jämfört med för två år sedan märker belgiska trailertillverkaren Faymonville, – Våra svenska kunder får mycket mer för pengarna nu, säger Frank Erdmann vid danska dotterföretaget.
Företaget skräddarsyr trailerlösningar och på mässan visades en från Johansson Grus & Markentreprenad i skånska Perstorp. Trailern hade en lastlängd på 7,5 meter med ett utdrag på 4,5 meter. Lågbordet utgjorde därmed en sammanlagd längd på 12 meter. Trailern hade för två veckor sedan hämtats i Belgien. Utrustad med fyra axlar som vardera tar 12 ton blev lastkapaciteten 48 ton.

– Vi rycker ut och hjälper entreprenörer som behöver hjälp med att frakta grävmaskiner, sorteringsverk och liknande, säger Micke Lindvall vid Johansson Grus & Markentreprenad.

Trailern var försedd med en svanhals med 40 tons lastkapacitet.

– Svanhals ger betydligt mer lastkapacitet så det ville vi ha, säger Micke Lindvall.

Styrningen av trailern sker med radiostyrning, något som underlättar framfart i trånga passager.

Svenska kronan har vunnit terräng under de senaste åren i förhållande till euron. En krona mindre per euro blir mycket pengar om man ser till något som kanske kostar 195 000 euro.

– Nu är rätta tiden att köpa. Vi märker att intressenter är mycket observanta på den fördelaktiga valutakursen, säger Klaus Erdmann.

Han är säljare vid Faymonville som har funnits under 40 år. Ett dominerande affärsområde är trailers för tunga maskintransporter. Antalet anställda är cirka 500 och omsättningen för hela gruppen runt 120 miljoner euro 2010.

– Mer än 90 procent går på export, berättade Frank Erdmann.

Företaget tillverkar släpvagnar och påhängsvagnar med nyttolaster från 20 till 10 000 ton.

Den huvudsakliga produktionskapaciteten utgörs av tre hektar i Bullange vid gränsen mot Tyskland, med 17 000 kvadratmeter produktionsbyggnader liksom en produktionsanläggning i storhertigdömet Luxemburg med 21 000 kvadratmeter. Företaget har även en liten fabrik i Polen där bara tillbehör tillverkas.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078