23948sdkhjf

Ny front och fiffig instrumentpanel

Ivecos dragplåster som nyligen haft Nordenpremiär är tredje versionen av nya fjärrtransportbilen med ny front och ny hytt, samma kommer företagets tunga lastbil förses med i början av nästa år.


Trakker är Ivecos tunga lastbil främst avsedd för transport av grus och sten. Modellen är konstruerad för att arbeta på från vanlig vägbeläggning till de mest extrema terrängförhållanden. Trakker har samma motorer som Stralis Hi-way när det gäller åtta liters motorn på 330 hästkrafter och 360 hästkrafter. Annars har segmentet en 13 liters motor för 410, 450 och 500 hästkrafter.

– Detta beror på att det är mycket viktigt för bilen och hjulens kraft när man kör i lös sand eller lera och vi har också användning för stort drivmoment, säger Henning Nielsen vid Iveco Scandinavia.

– Därför behöver vi en motor med stor volym, som säkrar högt drivmoment och det är även detta som säkrar framdrift och minimerer att man kör fast, säger Henning Nielsen.

Exteriört har hytten förbättrats aerodynamiskt och designen ändrats en del. Interiört har det blivit större och rymligare, ergonomin har förbättrats och vissa nya material använts med syfte att öka trivseln. Instrumentpanelen har ändrats från rak till att omringa föraren på ett sätt som gör att funktionerna är lättare att komma åt. Navigation, musik, video, förarstöd och fordonsdata finns samlat i ett system som kallas Iveconnect.

Iveco fyllde 30 år i Sverige och bjöd samtliga besökare på princesstårta i monter på Elmia Lastbil. Företaget visade också upp sina transportbilar bland tiotalet fordons som ställdes ut. Jörgen Andreasson berättade att 5-10 transportbilar brukade säljas vid varje mässtillfälle. Var det några sålda fram till lunch mässans andra dag? Han frågade kollegan som hade koll på detta.

­ – Ja, det var tre bilar sålda, svarade Henning Nielsen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093