23948sdkhjf

Estnisk högkastare

Meiren har för kommande vinter tagit fram en högkastande plog, avsedd för extremt snörika områden. Till våren lanseras ännu en lastbilsplog, visad på Maskinexpo. Sidovingen kan flyttas i sidled 1,2 meter och samtidigt går den att svänga precis som vanligt. – Först vill vi utförligt testa innovationen, säger Toomas Uibo, vd.
I fjällen, i norra delen av Sverige och där det snöar som mest behövs högkastande plogar. Estniska Meirens lösning är MSK 3703 som kastar högt och långt, en vidareutveckling av bästsäljaren i MSP-serien, såld sedan flera år i Sverige.

I slutet av snöröjningssäsongen är det dags för nya konceptet MSPN 4604 att visa vad det går för när det gäller försäljning.

– Vi kommer ännu en vinter att testa konceptet som vi skyddar med flera patent. Vi har jobbat med detta i flera år, men valde att inte lansera modellen denna vinter. Plogen väntas vara ute på marknaden våren 2013 och är då en välutprövad modell av frontplog, säger Toomas Uibo.

Plogen är anpassad för svenska lastbilar.

– I Sverige går lastbilsplogar bäst men vi säljer mer och mer av plogar för traktorer.

Han tycker det känns bra att kunna påverka plogutvecklingen i Sverige.

– Nya modeller kommer ut på marknaden och nytänkande tar plats inom industrin. Detta är bra för utvecklingen för det hade inte hänt så mycket innan vi kom till Sverige. Men så ska det vara!

På hemmaplan skördar Meiren nya framgångar.

– Förra året blev ett rekordår för Meiren i Finland. Vi har gått fram jättestarkt och säljer förmodligen mest av alla när det gäller landsvägsplogar.

Hur ser det ut med leveranstider?

– Vi är stenhårda när det gäller leveranstider. En kund som beställer en Meiren ska ha den på den avtalade dagen. Alla våra kunder utrustas med plogar i tid så att de är 100 procent redo för snön i kommande vinter. För de som är sent ute har vi också lösningar, säger Toomas Uibo.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063