23948sdkhjf

Tellefsdal producerar i Sverige

En ny sidoplog med liten transportbredd och stor arbetsbredd utlovas fördubbla röjningsbredden jämfört med liknande modeller. Ovanpå det lanserar norskägda Tellefsdal en ny vikplog och satsar på produktion i Sverige.
Under våren startade Tellefsdal produktion i Sverige hos underleverantören WTJ i Arbrå.

– Vi valde detta tillverkningsföretag för att säkerställa kvaliteten på våra produkter, säger Bengt Enqvist vid Tellelfsdal.

Volym är inte något företaget vill gå ut med. Inte bara lanserar norrmannen tillverkning i Sverige utan även flera produktnyheter. Nykomlingen bland sidoplogar har en röjningsbredd på 2 600 millimeter eller med förlängning 2 900 millimeter. Plogen visades för första gången på årets Maskinexpo.

– Sidoplogen är kastande och är en standardvariant som passar för lastbilar, traktorer och hjullastare, säger Bengt Enqvist vid Tellefsdal som hellre pratar om produktnyheter.

Vikten för en sidoplog på elva fot är 850 kilo och för en trettonfotare 935 kilo. Skärlängden är 3,5 respektive 4,0 meter. Ett hydrauliskt utskjut är inbyggt och plogen väger lite, något som är tänkt att ge lång livslängd på slitstålet.

Det är inte bara röjningsbredden som fördubblas utan även personalstyrkan vid svenska dotterbolaget, etablerat 2010.

– Nu blir vi fyra anställda i stället för två. Skälet är att vi säljer mer. Målet är att bli en betydande aktör, säger Bengt Enqvist.

Premiär blev det på Elmia Lastbil för en vikplog för röjning av alla typer av utomhusytor i tre olika storlekar för hjullastare, traktorer och lastbilar. V 90 har ett fäste för fronthydraulik eller hjullastare och arbetsbredden är 2 800, 3 200 eller 3 700 millimeter och den minsta bredden är 2 400, 2 630 eller 3 020 millimeter. Vikten är antingen 910, 990 eller 1 040 kilo, Flytläge ger stabilare gång på ojämnt underlag. Plogen levereras med dubbelverkande cylindrar, överströmningsventil, ackumulator och hydraulslangar med snabbkopplingar. Supersving, väljarventil och belysning är standardutrustning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.068