23948sdkhjf

Byggskola i Göteborg

Peab öppnar nu sin femte skola i Sverige – i Göteborg.
Peab invigde sin första skola för bygg- och anläggningselever 2006 och har i dag skolor på fyra ställen: Ängelholm, Malmö, Solna och Upplands Väsby. Till dessa kommer nu även en skola i Göteborg.

– Det känns fantastiskt roligt att äntligen få etablera Peabskolan i Göteborg. Efterfrågan har funnits länge och vi har verkligen sett fram emot den här dagen. Peab har många spännande projekt på gång i Västsverige och kommer behöva duktiga byggare och anläggare många år framöver. Vi utvecklar vår verksamhet för framtiden, säger Maria Hernroth, vd för Peabskolan i ett pressmeddelande.

Totalt går cirka 400 elever i någon av Peabs skolor och tanken är, enligt Peab, att ”skapa en högkvalitativ och modern byggutbildning, där lika stort fokus ligger på att eleven ska bli en trygg, medveten samhällsmedborgare som en skicklig hantverkare”.

I skolan kopplas teori och praktik samman, skolan tar också in elever som saknar fullständiga betyg.
– Peabskolans roll har blivit allt mer betydelsefull. Det är viktigare än någonsin att kunna erbjuda en konkurrenskraftig yrkesutbildning som matchar näringslivets behov. Dessutom ger vi våra elever högskolebehörighet trots att kravet avskaffats. För oss känns det helt rätt. Våra elever blir både högskolebehöriga och anställningsbara, det är vi väldigt stolta över, säger Maria Hernroth.
Enligt Peab har ungefär 70 procent av de Peabelever som slutfört utbildningen sedan fått anställning i företaget.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078