23948sdkhjf

Vatten stoppar cykelväg

Bygget av en gång- och cykelväg på Gotland har så stora problem med avvattning att arbetet med de sista 800 metrarna skjuts upp.
Den nya gång- och cykelvägen ska gå mellan Visby och Nyhamn, den skulle stå klar i somras och redan i våras var större delen av den 12 kilometer långa sträckan färdig. Det återstår faktiskt bara 800 meter, men denna korta sträcka visade sig bli en svår nöt att knäcka.

– Självklart skulle vi vilja bli färdiga med den sista delen av gång- och cykelvägen så snart som möjligt. Men först måste vi hitta en permanent lösning på problemet med avvattning, vilket är svårare än vad vi tidigare har räknat med. Till dess lösningen är klara flyttar vi de kostsamma arbetsmaskinerna till ställen där de kan göra nytta under tiden, säger Trafikverkets regionchef Helena Sundberg i ett pressmeddelande.

Problemen uppstod i samband med markarbeten, vatten samlades på sträckan och pumpar håller nu vattenmassorna borta. Enligt Trafikverket har några närliggande fastigheter skadats av vattnet och myndigheten har tvingats betala ersättning för dessa skador samtidigt som ytterligare ersättningsdiskussioner pågår.

– Vi söker nu en lösning för den tekniska utformningen, parallellt för vi även en dialog med fastighetsägarna, säger Helena Sundberg.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062