23948sdkhjf

Smart sax för små maskiner

En ny kombisax för maskiner mellan 9-18 ton ska göra det möjligt att riva med små maskiner utan att tvingas köpa tre olika redskap.


Upplands Väsby. På Demcon kunde Andersen Contractor för första gången berätta att man börjar sälja Trevibennes kombisax MK i en femte storlek – MK10.

– Tidigare passade den minsta kombisaxen (MK 15) grävmaskiner på 18-25 ton, nu har vi en även för grävmaskiner på 9-18 ton, berättar Marcus Jordeby, ansvarig för bland annat försäljning och administration på Andersen Contractor.

Saxen lämpar sig för demolering med mindre maskiner och har ett grundfäste som man sedan kan sätta en betongsax, en pulveriseringskäft eller en stålsax på.

– Det är en ”kropp” och tre käftar, och ska vara ett alternativ till att köpa tre olika redskap, säger Marcus Jordeby.

De större syskonen i familjen (MK 15, MK 20, MK25 och MK35) har hydraulisk låsning. Den minsta har dock fått mekanisk låsning.

– Den skulle bli för stor och tung om den hade hydraulisk låsning, förklarar Marcus Jordeby.

Det tar därför lite längre tid att byta redskap för den lilla kombisaxen.

– Det tar kanske tio minuter med mekanisk låsning, och fem med hydraulisk.

Andersen Contractor hade fler nyheter att visa upp på mässan. Till exempel har bränsletjuvarnas framfart fått företaget att börja sälja två nya tankar – en för vatten eller tillsatsämnet Adblue och en för bränsle.

– Det är första gången vi visar tankarna som vi tagit fram eftersom vi fått så många förfrågningar, säger Marcus Jordeby.

Tankarna finns i två storlekar, 220 eller 440 liter. När tankarna är tomma kan de staplas på varandra. De har gaffeluttag för att kunna flyttas med truck men också lyfthandtag, flödet är 45 liter per minut, till tanken följer också 12 eller 24 volts pump, automatpistol, en gummislang på fyra meter, elkabel, klämmor med mera. Digital flödesmätare finns som tillval.– Man får köra på undantag från ADR-reglerna som anger att man får ha max tusen liter i bilen och max 450 liter i ett kärl, säger Marcus Jordeby

Den blå vattentanken är gjord helt i plast, för att slippa rostangrepp, medan den gula bränsletanken har vissa metalldetaljer.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063