23948sdkhjf

Gustav Rickhamre provkör TTA-bilar

De lätta och snabba tävlingsfordonen anlände till Sverige i våras och förde med sig en känsla av formelbil och gokart. Nu ska racerföraren Gustav Rickhamre som tog brons i Raceweek med Renault Clio Cup testa.
Gustav Rickhamre får en bra avslutning på en utmanande säsong: Debut i Formula Student på Silverstone och i förra veckan ringde Kenny Bräck till 21-åringen som flyttat till England. Kenny ingick i en grupp som valt ut några förare inom KAK till en provdag med TTA bilar. TTA-bilarna är lättare och snabbare än STCC-motsvarigheterna, de har enhetschassi samt med maximal slipstream för att ge så stora omkörningsmöjligheter som möjligt. De första TTA-bilarna i Sverige visades upp i april i år.

– Ja, det var kul. Kenny frågade en hel del om hur man ville ha bilen

inställd när man kör bakhjulsdrivet, säger Gustav Rickhamre.

TTA Elitserien i racing är den konkurrerande toppserien till STCC.

Under 2012 har de båda seriernas existens och eventuella sammanslagning diskuterats flitigt.

– Det där är ovanför våra huvuden. Man kör när man får chansen. En TTA racer är vassare än den Porsche GT3 jag körde i Raceweek sommaren 2011.

Gustav Rickhamre liknar vid VM-finalen elitkarting, KF2 i Paris 2006.

– Det här är väl det närmaste i fart och kraft i förhållande till storlek som jag kört sedan dess, säger Gustav Rickhamre.

Elitserien TTA är ett svenskt mästerskap som drivs av Touring Car Team Association. Det startades år 2010 av fyra av de största teamen inom svensk standardvagnsracing. TTA har i samarbete med Svenska Bilsportförbundet utvecklat tävlingsbilen tillsammans med det franska motorsportföretaget Solution-F.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062