23948sdkhjf

Brittiskt avstamp i Brasilien

Efter en investering motsvarande 660 miljoner kronor har nu den brittiske premiärministern David Cameron invigt JCB:s nya fabrik i Sorocaba City i Brasilien.


Sydamerika har växt till en av de absolut viktigaste marknaderna för entreprenadmaskiner. Brittiska JCB öppnade redan 2001 en fabrik för grävlastare i Sorocaba, följt av ytterligare en fabrik i samma stad 2010 för tillverkning av bandgrävare.

Båda dessa fabriker ersätts nu av den nya produktionsanläggningen som är en av de största enskilda investeringar som JCB gjort sedan starten för 67 år sedan.

– Sydamerika representerar en stor tillväxtmöjlighet för JCB och vår investering är nödvändig för att vi ska kunna bygga vidare på våra tidigare framgångar på en för oss viktig marknad. I Brasilien finns planer på att avsätta 20 miljarder pund på förbättringar i infrastrukturen, bland annat står Brasilien som värd för fotbolls-VM 2014 och de olympiska spelen 2016, säger företagets ordförande Sir Anthony Bamford.

David Cameron passade på att poängtera att satsningen är ett exempel på hur ett företag kan ta till vara tillväxten på en främmande marknad och omvandla den till att skapa nya möjligheter på hemmaplan.

För JCB handlar det om att den nya fabriken får en produktionskapacitet som beräknas till 10 000 maskiner per år, maskiner som till stor del produceras med hjälp av komponenter som tillverkas i JCB:s egna fabriker i Storbritannien.

– Vid full produktion kommer fabriken att årligen importera komponenter, bland annat motorer och transmissioner, värda ungefär 100 miljoner pund från Storbritannien, säger Sir Anthony Bamford.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063