23948sdkhjf

Värmländsk entreprenörfusion

Karlstadbaserade Kewab har förvärvat Ulvsby Transport AB, Utab, och stärker ställningen som ett av Sveriges största maskinentreprenad- och transportföretag.


Efter förvärvet kommer Kewab att omsätta mer än 300 miljoner kronor, ha cirka 150 anställda och förfoga över 350 maskin- och fordonsenheter. – Genom det strategiska förvärvet av Utab väljer nu Kewab att bredda sitt utbud av tjänster och fordon ytterligare – både mot maskinentreprenad- och mot transportbranschen. Företagen känner varandra väl och har samarbetat till och från under den senaste 15-årsperioden. Vi har ett liknande synsätt och kultur inom företagen, vilket bäddar för en lyckad fusion, säger Kewabs ägare och grundare Kenneth Wahlström.

Fundamentet till Kenneth Wahlström AB lades 1965 då grundaren köpte sin första lastbil. Det som började som en liten åkerirörelse har växt efter hand och i dag bedrivs såväl gräv- och markentreprenader, grus- och berghantering och styrd borrning som transportverksamhet och maskinuthyrning. Ambitionen är att större delen av maskinflottan ska leva upp till höga krav på såväl arbetsmiljö som miljöbelastning och Kenneth Wahlström betonar att tre fjärdedelar av maskinparken anskaffats under de tre senaste åren.

Genom förvärvet av Utab tillförs bland annat fordon och utrustning för återvinning, kranbilar, entreprenadmaskiner och maskiner för uthyrning. Avsikten är att driva Utab vidare som ett självständigt bolag och, enligt vad som hittills sagts, planeras inga större förändringar av verksamheten.

– Efter att ha varit drivit Utab i nästan 40 år känns det som rätt tid att sälja verksamheten. Företaget har haft en stabil omsättning och vinsttillväxt under det senaste decenniet. För mig är det viktigt att köparen kommer att förvalta och utveckla verksamheten i den riktning som vi önskar och jag är övertygad om att så är fallet med Kewab som ny ägare, säger den tidigare ägaren Sven Larsson som grundade företaget 1974 under namnet Sven Larssons Åkeri.
Utabs vd Mikael Larsson kommer att fortsätta som ansvarig för Utab även efter fusionen och han räknar med att företagens ställning kommer att stärkas avsevärt genom de synergieffekter som förväntas inom bland annat administrationen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062