23948sdkhjf

Malthus blir Brubakken

För Malthus Lift & Maskin blev Entreprenadexpo något av tack och farväl. I fortsättningen är det Brubakken som gäller.


Så länge det handlar om räckvidd var det få utställare på Entreprenadexpo som kunde mäta sig med med Malthus. I montern fanns exempelvis den släpvagnsmonterade vikarmsliften 2300 EX/EXB från Omme med 22,6 meters arbetshöjd. Maskinen var så färsk att den knappt hunnit lämna ritbordet. Den publika världspremiären låg bara ett par veckor tidigare på Platformers Days i Hohenroda, mitt i Tyskland.

Liftens horisontella räckvidd anges till 12,7 meter med 80 kilo i korgen och nästan tio meter med 200 kilo i korgen.

Maskinen finns med el- eller batteridrift. Vridbar korg och hydrauliska stödben finns med i standardutrustningen. Modellen finns också i en variant på larvband.

I transportläge är det 3,3 ton tunga ekipaget 7,32 meter långt och 1,7 meter brett.

Företagets namnbyte förklaras helt enkelt med att Malthus Lift & Maskin i Sverige, Norge och Estland 1 juni togs över av Brubakken som är en av Norges största aktörer i truckbranschen.

Efter förvärvet av Malthus hävdar företaget att man nu är Skandinaviens största fristående distributör av personliftar med en katalog som bland annat omfattar varumärken som JLG, Omme, Multitel, Ruthmann och

Versa. Bland produkterna finns saxliftar, bomliftar, släpvagnsliftar, billiftar och larvbandsliftar.

Brubakken grundades 1956 och har i dag 150 anställda och en årlig omsättning på ungefär 600 miljoner kronor. Svenska etableringar finns i Gävle, Falkenberg, Stockholm och Malmö.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094