23948sdkhjf

Lätt för Jörgen att välja tungt

Så länge det handlar om packning är det Dynapac som gäller. I varje fall för Jörgen Grubbesson på Stål & Hyrmaskiner i Varberg. Han blev först ut att köpa företagets nya 13-tonsvält CA3500 med steg IIIb-anpassad motor.


Jörgen Grubbesson börjar bli van att hamna i rampljuset. Bland annat tog han tillsammans med sin bror Glenn hem priset som Årets företagare i Varberg 2010 efter att ha varit nominerad vid ett par tidigare tillfällen.

Juryn motiverade sitt val med att brödernas företag bland annat slipat på service och kvalitet och därmed byggt upp förtroendet hos halländska entreprenörer.

En av strategierna är att begränsa antalet leverantörer, exempelvis beställdes härom året fem Messersi minidumprar på ett bräde.

– På vältsidan består maskinparken till hundra procent av Dynapac.

Vi har ungefär 20 jordpackningsvältar och lite färre asfaltvältar i våra depåer i Varberg, Falkenberg och Kungsbacka. Servicen är bra och det är tillgängligheten också. Det är viktigt att maskinerna fungerar, säger Jörgen Grubbesson.

För jordpackning erbjuder Stål & Hyrmaskiner vältar i vikter från sju till sexton ton. 16-tonnaren lades till i produktkatalogen så sent som tidigt i våras då Dynapac levererade en CA5000.

Nu fyller företaget på med den något mindre CA3500 som ska levereras i mars 2013.

– Med steg IIIb-motor och eco mode innehåller den det senaste i miljötänk och det gör investeringen försvarbar även om vi knappast kan räkna med att få ut något extra trots att det är en renare maskin. Däremot kan miljötänkandet förhoppningsvis innebära att den kommer att vara uthyrd mer, säger Jörgen Grubbesson som passade på tillfället att bekanta sig med den CA3500 som visades på Entreprenadexpo.

Möjligen kan vältens konstruktion också bidra till ökat användande. För det första underlättar den tvärställda motorn service- och underhållsarbeten, samtidigt som välten blir kortare, vilket ger föraren bättre sikt, optimerar viktfördelningen och underlättar transporter. För det andra kan den femte generationen CA-vältar, med rätt utrustning, svara på frågor som: Vad ska jag göra? Vad gör jag? Vad har jag gjort? Och det är information som kan vara mycket värdefull både för entreprenören och beställaren.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062