23948sdkhjf

Abelco hoppas på nedskrivna skulder

2011 och 2012 har varit besvärliga år för Abelco som haft svårt att få verksamheten att gå ihop. Nu hoppas företaget att ekonomin ska kunna saneras genom att främst kinesiska leverantörer skriver ner sina fordringar.


Trots en kraftig omsättningsökning försämrades Abelcos rörelseresultat avsevärt under 2011. För helåret redovisades en förlust på 1,8 miljoner kronor och den nedåtgående tendensen har till och med förstärkts under 2012.

Försäljningen har gått kraftigt tillbaka och företaget redovisar ett negativt rörelseresultat på 3,2 miljoner kronor under det första halvåret. De besparingsåtgärder som vidtagits – inklusive en personalminskning – har inte varit tillräckliga och nu står hoppet till att de kinesiska leverantörerna är beredda att skriva ner sina fordringar.

Om leverantörerna accepterar nedskrivningen är det dock styrelsens uppfattning att företaget gjort de anpassningar som behövs för den lägre försäljningsvolymen och att man står väl rustat när marknaden åter tar fart.

Styrelsen tror också att ekonomin kan stärkas genom de synergieffekter som kan bli följden efter förvärv av bolag, eller delar av bolag. Tanken är att använda nyemitterade aktier som betalning.

Styrelsen aviserar en extra bolagsstämma inom de närmaste månaderna där planerna presenteras.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062