23948sdkhjf

Taggigt och tufft

En taggig spade eller en norskekratse? Nystartade svenska Blinken visade upp annorlunda handredskap på Entreprenadexpo.


Kågeröd. Norska Blinken fick i år ett svenskt dotterbolag, som nyttjade Entreprenadexpo för att visa svenska kunder något helt nytt på vår sida gränsen – det amerikanska handredskapsmärket Structron.

– De har sålts i Norge i sju år och använts av många svenska entreprenörer som jobbat i Norge och som velat kunna köpa dem här också, säger Christer Åslund på Blinken AB.

Structron tillverkar redskap av allehanda slag, däribland spadar, krattor och släggor av olika slag.

– Ett kännetecken är helt fjäderstål utan nitar och komplett glasfiberskaft, säger Christer Åslund.

Glasfiberskaftet ska göra redskapet mycket slitstarkt, Christer Åslund demonstrerar kapaciteten genom att dels balansera själv på spadskaftet, dels genom att visa att det inte heller knäcks när han sätter fast det under ett bildäck och sedan ställer sig på det.

– En spade består av bara två delar, det är bladet och sen skaftet som är belagt med polypropylen.

Structron har också en del lite mer oväntade produkter, vad sägs om en taggig spade eller en räfsa försedd med rätstål?

– Spaden är en extremspade där taggarna skär av rötter, det kan vara bra när man ska skotta singel och då slipper fastna i rötter, säger Christer Åslund.

En spade med extremt långt skaft ska göra det möjligt att arbeta rakryggad, Christer Åslund visar också den så kallade ”norskekratsen”.

– Det är en storsäljare i Norge, en avjämningsraka som är formad så att man kan jämna till runt rör.

I USA har Structron sålt redskap i 140 år, men det vara bara några år sedan märket hittade vägen till Skandinavien. Nu har de alltså nått även Sverige.

– Det är riktigt proffsiga grejer, vi började sälja dem till svenska butiker den första augusti i år och här på mässan har vi fått ett otroligt gensvar, säger Christer Åslund.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063