23948sdkhjf

Mindre risk för oljekris

Är oljan slut igen? Med en egen miljöstation där oljan (av rätt typ dessutom) kontinuerligt fylls på samtidigt som gammal olja hämtas upp slipper man akuthandla.


Konceptet är Gigalubes, som lanserar en mobil miljöstation där kunden anger vilka oljor man vill ha på plats, får dem levererade och ständigt påfyllda samtidigt som spilloljan hämtas upp med jämna eller ojämna mellanrum.

– Vi har ett avtal med Stena Recycling som hämtar den gamla oljan, transporterna samordnas också så att de har nya oljor med sig och fyller på det som fattas, förklarar Johan Engdahl, vd på Gigalube.

Konceptet är rikstäckande och stationen flyttas till en viss arbetsplats och fylls sedan på med de oljor, smörjmedel och fetter som krävs just där. På så vis ska de anställda slippa springa och köpa nytt när behov uppstår.

– Det blir också rätt oljor som finns i stationen, det är bara att ringa när oljan börjar ta slut så fylls den på, säger Johan Engdahl.

Konceptet är helt nytt och lanserades under Entreprenadexpo för första gången i Europa.

– Vi börjar i Sverige eftersom miljökraven är höga här, men vi kommer att fortsätta i övriga Europa, säger Shaun Major, säljare på Gigalube.

Han ser flera fördelar med systemet.

– Man får olja man behöver på plats och slipper köpa, miljön vinner på det, dessutom blir det säkrare, containern kan låsas och risken för stölder minskar.

– Det blir en egen miljöstation, säger Johan Engdahl.

Containrarna finns i flera storlekar, på bilden ses den största varianten på åtta fot, ett mindre skåp är sex fot och det finns också ett par mindre skåp på en gånger två meter. De kan flyttas och är låsbara.

– Vi har olika skåp beroende på kundens behov, säger Johan Engdahl.

Han tror att verkstäder, jordbruk och större entreprenadjobb kan behöva en egen miljöstation.

– Det fungerar kanske inte om man har fyra traktorer, men för större entreprenörer är det en fördel.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063