23948sdkhjf

Lätt plog för små bärare

Halkbekämpning görs i allt större utsträckning med mindre maskiner. Därför lanserar Fjärås nu tre diagonalblad avsedda för kompaktlastare och minitraktorer som Avant, Belos och Kubota.


Fjärås har tidigare haft bland annat vikplogar på programmet, och ger sig nu i kast med ytterligare ett segment i snöröjningen. Visserligen kan vikplogar användas även på små ytor, men fördelen med det lilla diagonalbladet är att det är billigare och lättare och därmed användbart på mindre maskiner med de fördelar det för med sig i form av exempelvis minskad bränsleförbrukning och ökad smidighet.

Janne Barck, säljare på Fjärås of Sweden, betonar att ambitionen varit att ta fram en produkt som trots det lilla formatet håller tillräckligt hög entreprenadkvalitet för att klara professionell användning under hårda arbetsdagar.

Diagonalbladen finns i storlekarna 1 300, 1 500 och 1 700 millimeter och är utrustade med ett vändbart skär och standardfäste. Dubbelverkande hydraul för justering av vinkeln 0–35 grader ingår som standard. Slangpaket och infästningar är av samma standard som företagets tidigare plogprogram.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078