23948sdkhjf

JCB hårdsatsar i Indien

JCB utökar tillverkningen i Indien genom att investera dryga 680 miljoner kronor i en ny fabrik för anläggningsmaskiner i huvudstaden Jaipur i delstaten Rajasthan.
Fabriken blir JCB:s fjärde fabrik i Indien, de tre redan befintliga fabrikerna i landet, finns dels en i staden Ballabgarh belägen i distriktet Haryana nära New Delhi och två i staden Pune i den indiska delstaten Maharashtra i västra Indien. Företaget etablerade sig i Indien 1979 genom att starta tillverkning av traktorgrävare i Ballabgarh, som efter betydande investeringar under de senaste åren, nu enligt JCB är den största fabriken för traktorgrävare i världen. Tillverkaren har också inrättat två nya fabriker i Pune som tillverkar komponenter samt bandgrävare, skopor till hjullastare och vältutrustning. Den omfattande tillverkningskapaciteten i Indien används till att exportera till Afrika, Mellanöstern och Sydostasien. Koncernen firar sin 67:e födelsedag liksom dess ordförande Sir Anthony Bamford.

– Indien är vår enskilt viktigaste marknad och de långsiktiga utsikterna för tillväxt inom infrastruktur är betydande. Vår strategi är att fortsätta att investera i Indien för att hålla jämna steg med den framtida ekonomiska tillväxten och stärka vår position inom anläggningsmaskiner. I Jaipur ser vi en möjlighet att exportera fler produkter.

JCB India Limited i Ballabgarh är ett helägt dotterbolag till JC Bamford Excavators Limited i Storbritannien. Företaget erbjuder 21 olika maskiner i sju produkttyper. JCB India Limited har ett nätverk av 56 återförsäljare och 450 butiker över hela landet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078