23948sdkhjf

Mjuka parametrar bakom driftuppdrag

Mjuka parametrar som ledning och planering, utförande samt utveckling vägde tyngre än pris när Infranord säkrade uppdraget att sköta drift och underhåll på Öresundsförbindelsens järnvägsdel de närmaste fyra åren.


– Infranord har vunnit upphandlingen för att de har levererat ett bra och genomarbetat anbud, med förståelse för våra behov. Avtalet innebär ett tätt samarbete mellan Infranord och Öresundsbron, där Infranord tar ett helhetsansvar för vår järnvägsinfrastruktur och blir den drivande kraften i utvecklingen av ett effektivt underhållsarbete som säkrar fortsatt hög tillgänglighet och säkerhetsnivå, säger Caroline Ullman-Hammar, vd för Öresundsbrokonsortiet.

För Infranord betyder åtagandet, som träder i kraft 1 april 2013, fortsatt förtroende för ett uppdrag som inleddes redan 2005. Kontraktet, som omfattar 17 kilometer dubbelspår mellan Sverige och Danmark gäller för fyra år, med möjlighet till fyra års förlängning. Kontraktsumman för de åtta åren totalt är knappt 90 miljoner kronor.

– Att vi inte vinner på lägsta pris visar att vi har det bästa erbjudandet totalt sett, och att vi har värderat vår kompetens och vårt sätt att lösa uppdraget på rätt sätt, säger Infranords regionchef Ulf Andersson.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078