23948sdkhjf

Bred front mot viltolyckor

För att minska risken för stillestånd i samband med bland annat viltolyckor kommer de Scaniabilar som används vid malmtransporter mellan Kaunisvaara och Pitkäjärvi att förses med specialdesignade frontskydd från Trux i Ljusdal.


I mitten av oktober genomfördes den första sprängningen av järnmalm vid Northland Resources gruva i Kaunisvaara i Pajala. Efter en gradvis upptrappning är avsikten att uppnå en produktionstakt kring fyra miljoner ton järnmalmskoncentrat per år under det tredje kvartalet 2014.

Vid full drift kommer det att gå en 90 tons transport var sjunde minut från gruvan till den omlastningsstation i Pitkäjärvi, 16 mil bort, där järnvägen tar över för malmsligens återstående resa till Narvik.

Marginalerna är små och en åtgärd som ska minska risken för stillestånd bland de R730-lastbilar från Scania som används är 60 specialdesignade frontskydd som levereras av Trux AB i Ljusdal.

– Vi ansåg att säkerheten var en viktig aspekt när vi utrustade gruvbilarna och frontskydden från Trux uppfyllde både våra och kundens krav, säger Lars Lamnerius, försäljare hos Norrlands Bil Tunga Fordon i Luleå som är lastbilstillverkarens lokala återförsäljare.

Transporterna kommer att genomföras av Cliffton Mining som därmed, enligt uppgift, blir först i Sverige att bedriva reguljärtrafik med laster på 90 ton.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094