23948sdkhjf

Byggmaskiner satsar på säkerhet

Nästan 50 byggnadsarbetare sjukskrivs varje månad på grund av olycksfall på arbetet. – Det är en alldeles för hög siffra. Vi vill bidra till en säkrare arbetsmiljö genom att erbjuda en utbildning i säkerhet på Byggmaskiner 2013, säger projektledaren Anki Fagerström.
Det är branschorganisationen SRA Swedish Rental Association som arrangerar utbildningen. Målgruppen är kunder till uthyrningsbranschen.

– Det är en del av en stor satsning som vi gör på personlig säkerhetsinformation, PSI, för att minska riskerna och förbättra arbetsmiljön, berättar Leena Haabma Hintze på SRA.

Utbildningen vänder sig till såväl mässbesökare generellt som till maskinuthyrarna.

– Vi vill väcka frågor om arbetsmiljön och riskhanteringen och utbilda användarna. Använder de rätt maskin för ändamålet? Har de valt rätt tillbehör? Målet är att minska riskerna för olyckor, men även få användarna att jobba smartare och effektivare, säger Leena Haabma Hintze.

SRA planerar att i samarbete med utställarna anordna miniseminarier i montrarna där leverantörerna kan informera om sina produkter utifrån ett arbetsmiljöperspektiv, baserat på PSI-bladen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062