23948sdkhjf

Pris till biogasanläggning

SRV:s nya förbehandling för biogas har utsetts till Årets Återvinningsanläggning av tidskriften Recycling & Miljöteknik. Grontmij var generalkonsult vid bygget som invigdes i maj 2012.
Tävlingen anordnas för fjärde året i rad av tidskriften Recycling & Miljöteknik och på den stora galan nyligen fanns 23 nominerade i olika klasser.

– Vi är förstås mycket glada och stolta över att vår förbehandlingsanläggning har blivit utsedd till Årets återvinningsanläggning, säger SRV:s vd Robert Falck i ett pressmeddelande.

– Vi vann i konkurrens med flera andra viktiga och intressanta anläggningar, bland annat Kretsloppsparken i Sundsvall, men jag är inte helt förvånad att vi vann, då vår anläggning är den första och modernaste i sitt slag i hela Stockholmsregionen.

SRV:s förbehandlingsanläggning för biogas ligger vid Gladö Kvarn i Huddinge och invigdes i maj. Den kan ta emot 50 000 ton matavfall från hushåll och restauranger samt förpackat livsmedelsavfall. Vid anläggningen produceras så kallad ”slurry” som i nästa förädlingssteg blir till biogas och biogödsel. Intresset för grön energi ökar, och förhoppningen är att kunna bidra till att förbättra tillgången på biogas för bilisterna.

– Vi har haft ett tätt samarbete med vår kund under resans gång för att hitta optimala lösningar för just den här anläggningen. Det har varit extra roligt att få vara med och bidra med tanke på att det inte finns någon liknande anläggning för matavfallshantering i regionen, säger Per-Anders Tauson, chef för Grontmijs energidivision. Han fick i uppdrag av SRV att vara generalkonsult för projektet. Kompetenser inom el- och tele, vatten och avlopp och vvs har även deltagit i uppdraget.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078