23948sdkhjf

Svarte Petter till Sundsvall

Svarte Petter tycks hamna i knät på bilisterna i Sundsvall som nu förväntas betala två gånger för att använda den nya högbron – dels som skattebetalare i kommunen och dels genom en avgift varje gång bron används.
Medfinansiering har blivit ett honnörsord för regeringen som i allt högre grad kräver medverkan av lokala finansiärer för att starta infrastrukturprojekt. Nya E4 förbi Sundsvall är ett sådant projekt där kommunen bidrar med ungefär 250 miljoner kronor av de totalt 4,5 miljarder kronor som projektet beräknas kosta.

Ungefär 2,4 miljarder kronor ska tas ut i form av vägavgifter, men enligt det avtal som förhandlades fram av dåvarande Vägverket och Sundsvalls kommun 2009 fick avgift endast tas ut av godsfordon, inte av privatbilismen. Nu kräver regeringen att Trafikverket ska omförhandla avtalet eftersom det inte är förenligt med det så kallade Eurovinjettdirektivet som inte tillåter att enbart en transportkategori kan krävas på avgifter. Enligt direktivet måste samtliga användare stå för sin proportionerliga andel av investeringskostnaden.

Avsikten är att inleda förhandlingarna nu i början av december och att allt ska vara löst innan januari månads utgång. Om regeringen driver igenom sin linje innebär det att flertalet privatbilisteer som använder bland annat högbron över Sundsvallsfjärden tvingas betala dubbelt för detta – dels som skattebetalare och dels i form av avgift varje gång bron används.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078