23948sdkhjf

Halt i vinter på E14

Trafikanterna på E14 mellan Lugnvik och Krokom, strax utanför Östersund, kan få det extra halt i vinterkylan. Stora delar av den asfalt som lades i somras ”blöder”, vilket kan innebära halka i kyla. Reparationsarbetet kan dock inte påbörjas förrän till våren.
Redan i somras gjordes mätningar som visade att den ”blödande” asfalten visade extremt låga friktionsvärden, i synnerhet i samband med fukt. Arbetet stoppades till och med under en period då entreprenören Skanska försökte reda ut orsaken till problemen. Delar av vägen har också blästrats för att skapa bättre friktion.

När slutbesiktningen nyligen gjordes var besiktningsmannens uppfattning att beställaren inte fått vad man beställt längs stora delar av vägen och att arbetet måste göras om så snart så är möjligt – det vill säga till våren när Kung Bore kastat in handduken för den här gången och tjälen gått ur jorden.

Hur stor del av vägen som måste göras om är inte helt klarlagt och inte heller hur stor kostnaden blir. Enligt uppgift har dock Trafikverket hittills fått punga ut med ungefär 20 miljoner kronor för beläggningen.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109