23948sdkhjf

Klart för brasilianska grävare

Kommande halvårsskifte är det meningen att produktionen ska komma igång i Volvos fabrik för SDLG-grävare i Pederneiras i Brasilien efter investeringar motsvarande drygt 100 miljoner kronor.


Efterfrågan på Volvos ”kinesiska” SDLG-maskiner har ökat kraftigt i Sydamerika och bedömningen är att marknaden kommer att fortsätta växa, inte minst i Brasilien. Med hjälp av den nya fabriken är förhoppningen bland annat att kunna korta ledtiderna och få en närmare kontakt med de lokala kunderna.

Därför byggs nu en separat fabrik i anslutning till Volvos befintliga anläggning i Pederneiras. Avsikten är att SDLG även i fortsättningen ska organiseras som ett helt eget bolag med egen identitet, eget sälj- och distributionsnät och egen eftermarknad.

Som tidigare framgått i Leveranstidningen Entreprenad kommer fabriken att inledningsvis tillverka fyra bandgrävarmodeller i storlekar från 13,8 till 24,3 ton. Om tidplanen håller – det vill säga produktionsstart i mitten av 2013 – är bedömningen att ungefär 120 enheter ska kunna lämna bandet innan året tagit slut.

De modeller företaget väljer att satsa på är LG6150E, LG6210E, LG6225E och LG6250E.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063