23948sdkhjf

Verkstadssatsning i Pajala

Ungefär 30 miljoner kronor investeras i etableringen av en mekanisk verkstad i Pajala. Bakom satsningen står Snells Entreprenad som med ekonomiskt stöd från Norrlandsfonden ska börja tillverka slitdelar för krossar och siktutrustningar.


När Snells Entreprenad startades 1 965 omfattade verksamheten en grävmaskin som anlade skogsvägar. Maskinentreprenader utgör fortfarande ett ben i verksamheten, men det familjeägda företaget, med basen i Pajala, bedriver även krossverksamhet i egna och externa bergtäkter.

Flertalet täkter ligger i närheten av Pajala, men företaget har också en täkt söder om Övertorneo och ett par krossar i Kirunaområdet. Företaget levererar stenprodukter till bland annat Northland Resources gruvprojekt, till Trafikverkets investeringar i infrastruktur samt till bostadsbyggandet i Pajala.

Inom företaget tillverkas även tillsatsmaterial för sprutbetong som används till bergförstärkning och filtermaterial till dammar.

– Verkstadsdelen kommer att bestå av två delar, dels en avdelning för underhåll av fordon och utrustningar samt en avdelning för produktion. Där kommer vi att tillverka slitdetaljer till krossar och siktutrustningar, i första hand till gruvindustrin, säger vd Patrik Snell.

Verkstadsprojektet, som ska vara färdigställt nu i december, har också gjort det möjligt för det växande företaget att komplettera med kontor och personalutrymmen.

I dag sysselsätts 45 personer i företaget som räknar med att det behövs nyanställningar när verkstadsverksamheten kommer igång.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094