23948sdkhjf

Swecon bygger nytt i Eskilstuna

I november 2013 blir det inflyttning i Swecons nya lokaler i Brunnsta utanför Eskilstuna. Nyligen togs första skoptaget för en satsning som också omfattar 1 500 kvadratmeter verkstads- och lagerlokaler – bland annat för att minska ledtiderna vid nyleverans av främst grävmaskiner.


Volvo Construction Equipmen t behöver mer kontorsyta i anslutning till Customer Center i Brunnsta. Företaget har under 2012 i princip fördubblat antalet anställda i Eskilstuna sedan den europeiska delen av den nya säljregionen för Europa, Mellanöstern och Afrika (EMEA) flyttats ”hem”.

Företaget är i stort behov av de lokaler som i dag hyrs av Swecon, samtidigt som man gärna ser att den svenska återförsäljaren för företagets maskiner finns kvar på området. Därför investeras nu i en kontorsbyggnad som inrymmer 1 200 kvadratmeter fördelade på två plan som är mer anpassade till Swecons behov.

– För både Volvos och Swecons del kan det vara bra att vi sitter med verksamhet i skilda lokaler. Vi har funnits i nuvarande lokaler sedan Volvo hade ett eget säljbolag för den svenska marknaden. Att vi sedan blir kvar i området innebär en styrka för båda parter där vi kan utnyttja varandras resurser och kompetenser, säger Swecons vd Christer Söderberg.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062