23948sdkhjf

Come back för Entreprenadexpo

– I enkäter och samtal med besökarna betonas att Entreprenadexpo är en efterlängtad mötesplats för södra Sverige. Därför slår vi upp portarna igen på Rings Knutstorp 12-14 september 2013, säger Leveranstidningen Entreprenads mässgeneral Lars Nordmark.


När södra Sverige äntligen erbjöds en entreprenadmaskinmässa värd namnet var branschen inte nödbedd. Trots ett ihållande regn lockade höstens premiärarrangemang drygt 7 500 besökare och 219 utställare fördelade på ungefär 26 000 kvadratmeter monteryta.

– De enkäter vi skickat ut till utställare och besökare visar att här har man gjort affärer, inspirerats och inte minst träffat kollegor. Mässan blev en viktig mötesplats för flertalet besökare på deras hemmaplan, säger Lars Nordmark.

Även om flertalet montrar i höstas var fyllda med allehanda maskiner, redskap och utrustningar gavs möjligheter till en del bonusaktiviteter med hjälp av mycket värdefulla samarbetspartners. Ring Knutstorp, med mångårig vana vid stora publika arrangemang bidrog inte minst till att trafiken flöt smidigt, även när strömmen av fordon var som starkast. Samtidigt fanns motorbanan med den synnerligen uppskattade möjligheten att åka med när rutinerade tävlingsförare släppte tyglarna lösa i sina fartvidunder.

Branschorganisationen Maskinentreprenörerna fyllde på med ett seminarieprogram som tog upp dagsaktuella branschfrågor och bidrog också med stöd till skolorna, inte minst för att marknadsföra branschen bland ungdomar i Syd- och Västsverige. Nu återkommer den möjligheten även 2013.

– Hela teamet bakom Entreprenadexpo har fått extrema energikickar av alla lovord vi fått från både utställare och besökare. Närmare 90 procent av besökarna kommer att besöka mässan igen enligt enkäten. Mer än 92 procent av utställarna anser att vårens mässa var okej till mycket bra för företaget. Närmare 90 procent anger att de troligtvis kommer att ställa ut igen, säger Lars Nordmark.

– Till nästa arrangemang ska vi bli ännu bättre på att ta hand om besökarna. Våra värdinnor blev väldigt uppskattade så det är något vi tänker förstärka ytterligare. Även skyltningen ska förbättras så det blir lättare att hitta inom området. Givetvis kommer vi att behålla den fria entrén.

Maten, till stor del fisk och kött direkt från grillen, var uppskattad även om köerna ibland blev rätt långa.

– Tillsammans med Ring Knutstorp ska vi förbättra utbudet av maten. Vi ska helt enkelt göra allt mer tillgängligt från en redan bra nivå till bäst i klassen!

Gensvaret på höstens premiärevenemang pekar tydligt på att det finns ett behov av den här typen av mässor i Sverige utanför Mälardalen. Närheten till marknaden uppskattas av både utställare och besökare. Ett entreprenadföretag har små möjligheter att låta hela personalstyrkan besöka en mer avlägsen mässa i exempelvis Stockholm, Tyskland eller Frankrike, men när mässan finns på den egna bakgården förbättras förutsättningarna avsevärt för både uppdatering av kunskaper och energikickar i samvaro med kollegor och konkurrenter.

2013 års Entreprenadexpo ligger bra i tiden. Den skånska byggmarknaden snurrar fortfarande på högvarv och av tradition vet vi att Bauma som arrangeras i München 15-21 april alltid lockar fram det mesta och bästa från tillverkarnas konstruktionsavdelningar. Det kommer att finnas mängder med nyheter och det kommer att finnas gott om entreprenörer som är nyfikna på den senaste maskinutvecklingen.

Inget är så bra att det inte kan bli bättre, men något som i varje fall blir synnerligen svårslaget är det engagemang och den glädje som visades av både utställare och besökare i våras. Man hade roligt, man gjorde affärer, man umgicks i den marknadsmässiga smältdegel som evenemanget skapade. Grundinställningen var att det är kul att leva även när regnet faller.

– Vi kan även i höst garantera sol i sinnet. Vädret rår vi inte helt och hållet på, säger Lars Nordmark.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109