23948sdkhjf

Ramirent gör klart med ny vd

Det blir Erik Alteryd, som bland annat varit vd för Veidekke Entreprenad, som tar över rollen som vd för Ramirent AB. Tillträdet till tjänsten blir senast i juli i år.
I oktober förra året lämnade Peter Dahlsten uppdraget som vd för Ramirents svenska bolag. Sedan dess har koncernens vd Magnus Rosén fungerat som tillförordnad vd. I anslutning till att Erik Alteryd, född 1963, tar över vd-rollen flyttas det svenska huvudkontoret från Göteborg till Stockholm.

– I sin nya roll tillför han djup kunskap om byggindustrin som kommer att få direkt avsättning i arbetet med att ännu bättre tillgodose våra kunders behov, lovar Magnus Rosén.

Erik Alteryd kommer till Ramirent med åtta år i Veidekke med sig i bagaget, bland annat som regionchef för Bygg Stockholm och vd för Veidekke Entreprenad. Dessförinnan var han verksam inom Skanska under perioden 1989-2003.

Han kommer även att vara medlem i Ramirent-koncernens ledningsgrupp.

Ramirent AB är det näst största maskinuthyrningsföretaget i Sverige med 84 kundcenter från Kiruna i norr till Trelleborg i söder och med en omsättning som under 2011 hamnade kring 1,6 miljarder kronor.

Rollen som vd för Veidekke Entreprenad tas till vidare över av koncerndirektören Per-Ingemar Persson.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063