23948sdkhjf

Wahlström träder tillbaka

Efter 47 år har Kenneth Wahlström lämnat vd-stolen i Kewab. Sedan årsskiftet innehas funktionen av Fredrik Larsson som hunnit med tio år på Mascus, varav de senaste fem som vd.


– Efter att ha varit vd i 47 år har jag beslutat att utse Fredrik Larsson som ny vd. Det känns mycket bra eftersom Fredrik har erfarenhet och kännedom inom branschen sen tidigare. Initialt kommer vi att arbeta tillsammans och därefter kommer jag att bli aktiv styrelseordförande, säger Kenneth Wahlström.

Fredrik Larsson tar nu klivet från den finska börsnoterade mediakoncernen Alma Media – med Mascus som världsomspännande marknadsplats för bland annat entreprenadmaskiner – till en av Sveriges större aktörer i entreprenadbranschen.

– Det har varit en fantastik tid att vara delaktig i utvecklingen av Mascus till ett globalt företag som är rankad som ”top-3” i världen inom marknadsplatser på internet. Men efter tio år känns det rätt att gå vidare, säger Fredrik Larsson.

Den nya utmaningen blir att fortsätta utvecklingen av Kewab som inledde verksamheten då Kenneth Wahlström köpte sin första lastbil 1965. Sedan dess har företaget kontinuerligt växt och sysselsätter i dag ungefär 150 anställda, 350 maskinenheter och omsätter cirka 300 miljoner kronor.

Företaget är indelat i sex affärsområden och bedriver gräv- och markentreprenad, grus- och berghantering, inklusive krossning, uthyrning av entreprenadmaskiner, transportverksamhet, kabelarbeten samt produktion och leverans av färdigblandad betong med egna betongbilar och pumpar.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.158